Enyhébb büntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla.

Mint honlapjukon írják, a Debreceni Ítélőtábla a vádlott börtönbüntetését és közügyektől eltiltását 2-2 évre enyhítette. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott nemcsak szóban, hanem tettekben is megbánó magatartást tanúsít. Anélkül, hogy erre bárki kötelezte volna, havonta rendszeresen anyagilag támogatja a sértettet, aki megbocsátott neki. A cselekmény elkövetésében a sértett jelentős közreható magatartása is szerepet játszott. A 61 éves vádlott büntetlen előéletű, többféle súlyos betegségben szenved. Mindezek a körülmények, az ítélőtábla szerint szükségessé tették az enyhítést, azaz a büntetési tétel törvényi minimumra való csökkentését. Az ítélet jogerős – áll a közleményben.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2019 novemberében V. F. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a védő enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársának kapcsolata megromlott, részben megélhetési problémák miatt, részben azért, mert a sértett szellemi hanyatlásnak indult, és folyamatosan féltékenykedett alaptalanul a vádlottra. Emiatt gyakran veszekedtek. 2019 áprilisában ismét veszekedtek a sértett féltékenykedése miatt. A vádlott ekkor már annyira indulatos lett, hogy egy konyhakéssel mellkason szúrta az asszonyt, majd amikor az kiindult a szobából, a vádlott ismét megszúrta a hátán. A vádlott ezt követően értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy ha nem kap idejében orvosi ellátást, meghalhatott volna – húzza alá az ítélőtábla közleménye.