Az elmúlt 24 óra sem telt eseménymentesen a tűzoltók számára, több helyen pedig rendőri intézkedésekre is sor került.

Tegnap délelőtt tűz keletkezett egy lakóházban Hajdúböszörményben, a Görgey Artúr utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. A ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Komádiban, a Fő utcában egy gázpalackot cseréltek, a palack csapja meghibásodott, a kiáramló gáz pedig belobbant. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévő egy porral oltó készülékkel a tüzet eloltotta. A komádi önkormányzati tűzoltók a helyszínt biztosították, amíg a meghibásodott palackból a gáz el szivárgott.

Debrecenben, a Lóskúti utca melletti szabad területen két négyzetméteren az avar égett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Kigyulladt egy családi ház egyik szobája tegnap késő este Nagyrábén, a Tank utcában. A püspökladányi hivatásos és a nagyrábéi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a tüzet, majd oltották el a lángokat. A ház lakója a tűzben megsérült, őt a mentőszolgálat kórház szállította – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, és 1 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 20 személyt állítottak elő, közülük 14 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.