Több balesethez is riasztották a tűzoltókat és a rendőröket pénteken.

Péntek hajnalban Debrecen külterületén a 35-ös számú úton egy autó lesodródott az útról és villanyoszlopnak ütközött, az oszlop kidőlt, majd kettétört. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, áramtalanították azt. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított.

Délelőtt Debrecenben, a Berzsenyi úton egy fa megdőlt a forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény közelében egy húsz méter magas fűzfa több ága is lehasadt. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a faágakat.

Kora délután Gáborjánban, a Fő utcán növényi hulladékot égettek, a tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Debrecenben a Diószegi út és Bánk között két autó frontálisan ütközött. A helyszínen a gépjárművek áramtalanítását egy szabadnapos tűzoltó végezte el, a hivatásos egységek kiérkezéséig, akik a járművek átvizsgálásába avatkoztak be.

A 35-ös számú főút hatvannyolcas kilométerénél egy személygépjármű lesodródott az útról. Itt is áramtalanításra volt szükség – foglalta össze a történteket a katasztrófavédelem.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 15 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 8 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 15 személyt állítottak elő, közülük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt – összegezte a rendőrség.