A rendőrség és a megyei katasztrófavédelem ügyeleti hírei.

Kedd hajnalban egy melléképületben ruhanemük és berendezési tárgyak égtek Hajdúszoboszlón, a Köteles úton. A hajdúszoboszlói és debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be – áll a megyei katasztrófavédelem közleményében.

Vámospércsen, egy Béke utcai családi házban jelzett be a szén-monoxid-érzékelő, ezért riasztották a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat. Az egység méréseket végzet, amelyek kimutatták a veszélyes gáz a levegőben. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Húsz méter magas fa egyik ága hasadt le Hajdúszoboszlón, a Széchenyi utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Debrecenben, a Pesti utcában egy autó megcsúszott, és a járdán állt meg tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, személyi sérülés nem történt.

Két autó frontálisan ütközött Debrecenben, a Rákóczi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket, a mentők egy ember kórházba szállítottak. A karambolról szerdán a rendőrség is beszámolt. Ahogy a megyei főkapitányság közleménye fogalmaz, „a rendelkezésre álló adatok szerint egy nő személygépkocsijával közlekedett Debrecenben, a Rákóczi utcán 2020. január 21-én 15 óra 45 perc körül. A sofőr a járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan nekiütközött egy másik gépkocsinak. A közlekedési balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint egy nő könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.”

Az elmúlt 24 óra rendőrségi intézkedései

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek – olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodásuk miatt.

A rendőrök 35 személyt állítottak elő, közülük 18 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.