Többek között közúti balesetek, előállítások miatt vonultak a tűzoltók, intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

Árokba csúszott és a tetejére borult egy személygépkocsi szombatról vasárnapra virradó éjjel Nagyrábé és Bakonszeg között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a kerekeire állították. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Ágak zuhantak az útra tegnap délelőtt a 42. számú főút 35-ös kilométerszelvényénél tegnap délelőtt. A berettyóújfalui és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították a közúti forgalmat veszélyeztető fát.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi 354-es és a 4. számú főút kereszteződésénél tegnap a kora délutáni órákban. A helyszínen a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését, majd a kifolyt olajat eltávolították az útról. A járműben összesen négyen utaztak, akik közül egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Leállt a keringtető szivattyú és felforrt a víz egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjában tegnap délután Újlétán a Kossuth utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók a tüzelőanyagot eltávolították a fűtőberendezésből, majd megvárták, hogy a víz visszahűljön. A ház fűtése más módon nem volt megoldható, ezért lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, így a lakók az éjszakát a szomszédoknál töltötték – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt – olvasható a police.hu-n.