A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a szentpéterszegi férfi ellen, aki meg akarta ölni saját fiát, majd a feleségét halálra késelte.

A vádirat szerint a vádlott és a felesége hosszú ideig éltek kiegyensúlyozott kapcsolatban szentpéterszegi házukban, azonban 2018. október 8. napját megelőzően közel négy év alatt a vádlott viselkedése jelentősen megváltozott, féltékenysége annyira felerősödött, hogy az már betegessé vált.

Vádat emeltek a szentpéterszegi férfi ellen, aki megölte feleségét
A férfi indulata az évek során fokozódott és már nemcsak szóbeli, hanem fizikális bántalmazásban is megnyilvánult, a feleségét számtalanszor megütötte, megverte, amely miatt egy alkalommal jogerős elítélésére is sor került.

A házaspár felnőttkorú gyerekei közül többen a településen éltek, ezért a bántalmazásokat követően a sértett gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához.

2018 májusában a vádlott és a sértett között vita és veszekedés robbant ki a férfi féltékenysége miatt, ezért az asszony átment a közelben lakó fiához, akinek elpanaszolta a történteket. Rövid idő elteltével személygépkocsival a helyszínre érkezett a vádlott is, aki a magával vitt hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie.

2018. október 8-án a vádlott és felesége otthon tartózkodtak, a sértett ebédet főzött a ház teraszán, s ezért több kés is volt az asztalon. A vádlott és a sértett között ekkor vita robbant ki, a férfi erősen agresszív állapotba került, majd az asztalról felkapott egy 20 cm pengehosszúságú kést és azzal a vele szemben álló sértett mellkasát nagy erővel megszúrta, aki ennek következtében a földre esett.

A férfi ezután magából kivetkőzve nagy erővel még további 35 alkalommal megszúrta a feleségét a mellkasán, hasán, karján és a lábán, amelynek következtében a sértett elvérzett és perceken belül meghalt.

A nyomozás adatai szerint 2018. október 8-án, 13 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre az esetről. 

Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol a teraszon egy nő holttestét találták, míg a feltételezett elkövető a kertben egy késsel fenyegetőzött.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége a helyszínen elfogta a férfit, akit a rendőrök őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett.

A nyomozó hatóság vele szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.

A férfi elfogásáról készült videófelvétel itt tekinthető meg: