A férfi a hóna alá kapta az otthon található összes kábítószert és megpróbált elfutni

A férfi a hóna alá kapta az otthon található összes kábítószert és megpróbált elfutni az elfogására érkező készenlétiek elől. A kert közepéig jutott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztályának munkatársai még 2019 nyarán szereztek tudomást arról, hogy egy budapesti fiatalember alkalmanként kábítószert vásárol, amit aztán továbbértékesít. A KR NNI nyomozói feltérképezték a férfi kapcsolatrendszerét és nem csak a dílerét sikerült beazonosítaniuk, hanem azt a kereskedőt is, aki neki adta el a drogot. A rendőrök megállapították, hogy a férfiak a marihuánát, amfetamint és kokaint egymás tevékenységéről tudva, szervezetten és konspiráltan terjesztik. A felderítő munka során a rendőrök látókörébe került még a három férfi kapcsolatrendszeréhez tartozó, további három drogkereskedő is.

A KR NNI nyomozói a banda elfogására 2020. január 28-án hajnalra összehangolt bűnügyi akciót szerveztek, amelyben a KR Bevetést Támogató Osztály (BTO) munkatársai segítették őket. A művelet alkalmával a rendőrök hat helyszínen csaptak le és mind a hat férfit elfogták. A bűnözői csoport irányítója a rendőrök elől egy kartondobozzal a hóna alatt megpróbált elmenekülni, ám a készenlétiek utolérték. A dobozból 133 gramm kokain, 705 gramm amfetamin, valamint összesen 1.051 gramm marihuána került elő. A hat elfogott férfi otthonában kutatásokat tartottak a rendőrök, amelyek alkalmával további kábítószert, digitális mérlegeket, nagy mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, valamint további bizonyítékokat foglaltak le.

A KR NNI debreceni nyomozói a férfiakat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásukra, amelyet az ügyészség indítványára a bíróság 2020. január 30-án elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések