A rendőrök őrizetbe vették a lopással gyanúsított két férfit

A rendőrök őrizetbe vették a lopással gyanúsított két férfit, a Debreceni Járásbíróság pedig letartóztatta őket. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

A rendőrök őrizetbe vették a lopással gyanúsított két férfit, a Debreceni Járásbíróság pedig letartóztatta őket. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

Mint arról korábban hír adtunk, lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság, mivel 2019 októberében egy helyi telephelyről több millió forintot loptak el ismeretlenek.

A bűnügyi osztály nyomozócsoportja adatgyűjtést és tanúkutatást végzett, majd a beszerzett információk elemzésének köszönhetően látókörükbe került három férfi, akiket összefüggésbe lehet hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztállyal együtt végrehajtott akció során 2020. január 28-án hajnalban elfogták a három hajdúnánási lakost, akiket előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A rendőrök kihallgatták a 26, 37 és 55 éves férfiakat, akik a megalapozott gyanú szerint nem csak a telephelyről loptak több millió forintot, de 2019 augusztusában betörtek egy debreceni üzletbe is, ahonnan több millió forint értékben vittek el mobiltelefonokat.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a 26 és 37 éves férfiakat, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2020. január 30-án elrendelt. Harmadik társuk az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések