A szoboszlói strandon lopkodott egy hajdúhadházi férfi – ez lesz a büntetése

Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a hajdúszoboszlói gyógyfürdő területén lopott mobiltelefont és készpénzt.

A sértett és családja 2019. július 4-én a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben tartózkodott, 18:00 óra körüli időben csomagjaikat az egyik medence mellett őrizetlenül hagyták.

A vádlott ezt észlelve odament és a sértett hátizsákjából kivette az övtáskát, majd abból a benne lévő pénztárcát, amelyben 4.000,- Ft készpénz, bankkártya és közokiratok voltak. A hátizsák mellett lévő, a sértett édesanyjának táskájából a vádlott ellopott két 60.000,- Ft értékű telefont, melyek szintén a sértetté voltak.

Ezt követően a vádlott eltávozott a gyógyfürdőből és az övtáskát a benne lévő okiratokkal és bankkártyával együtt a környéken egy padon hagyta.

A hajdúhadházi férfi a későbbiekben az interneten hirdette meg eladásra a két mobiltelefont, majd néhány nap elteltével Debrecenben azokat 30.000,- Ft-ért ismeretlen személynek eladta.

A vádlott által a sértettnek okozott közel 67.000,- Ft kárból a két mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek történő visszaadásával 60.000,- Ft megtérült.

Az eljárás során a sértett polgári jogi igényét előterjesztette a meg nem térült kár vonatkozásában.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban elzárás büntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések