A városvezetés ajánlásával: itt parkolhatnak a szülők a Dósa nádor tér helyett

A Dósa nádor tér és a Csapó utca átépítése miatt megváltozik a belvárosi közlekedési rend 2020. február 19-től. Annak érdekében, hogy a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolába, illetve a Debrecen Református Kollégium Általános Iskolájába biztonságosan eljussanak a diákok, szülői parkolókat jelöl ki a debreceni önkormányzat.

Kezdődik a Dósa nádor tér átépítése – rosszul jár, aki eddig itt parkolt

Új lehetőségként a Kálvin téren, a Vojtina Bábszínház melletti parkolóban az Emlékkert felőli oldalon öt megállóhelyet jelölünk ki, amelyet 2020. február 19-től minden hétköznap reggel 7 és 8 óra között kizárólag az iskolákba érkező szülők használhatnak. Itt leállíthatják autóikat és bekísérhetik gyermekeiket az oktatás intézményekbe.

Szintén az iskolához érkező szülők számára zárnak le a Kálvin téri üzletház mellett, közvetlenül a gyalogátkelő előtt 5 parkolót, ha csak a gyermekek szállnak ki az autóból (KISS & GO sáv).

A gyermekek biztonságos közlekedését közterület-felügyelők segítik.

Természetesen a továbbiakban is használhatják a szülők a Fórum átjárót, hogy azon áthajtva tegyék ki gyermekeiket az iskola épületénél, majd a Vár utcán és a Liszt Ferenc utcán keresztül hagyják el a városrészt.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések