Emberölési kísérlet: családi házba is betörtek Tégláson

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint két boltba és egy családi házba is betörtek Tégláson.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet, magánlaksértés bűntett és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. december 31-én betörtek egy téglási családi házba, ahol bántalmazták a sértettet, kezeit összekötözték és értékek átadására kényszerítették. A nő a fenyegetés hatására több százezer forint készpénzt adott át a férfiaknak, akik ezt követően elmenekültek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely eredményeként még aznap azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A nyomozók megállapították azt is, hogy a férfiak 2018. december 27-én két boltba is betörtek. Az egyenruhások a 29 éves olasz állampolgárt és 25 éves hajdúhadházi társát előállították a rendőrkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. január 3-án elrendelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések