Futópályát és kondiparkot is kialakítottak Berettyóújfaluban

Pénteken tartották a „Berettyóújfalu, az egészséges zöld város” című projekt zárórendezvényét. A 700 millió forintos beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A komplex fejlesztés keretében hét parkot újítottak meg. Muraközi István polgármester azt mondta: szeretnék ha ezek a közösségi terek találkozási helyül szolgálnának a fiatalok számára.

- Valamennyi parkunk a lakótelepek élőknek a szabadidejüknek a hasznos eltöltését szolgálja, és próbáltunk nyitni valamennyi korosztály felé tehát. Szeretnénk, hogy ezek a parkok az itt élő idős embereknek a pihenését, rekreációját is szolgálják, de azt is, hogy a fiataloknak találkozási helyei is legyenek - fogalmazott Muraközi István.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihari Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: az utóbbi időben infrastrukturális irányt vettek a fejlesztések, hiszen ezek a beruházások nélkülözhetetlenek az élhető városok kialakításánál. Az is lényeges, a települések lakói azt érezzék, a közvetlen környezetükben életminőség-javító beruházások is megvalósulnak. Hozzátette: ezért fontos, hogy az európai uniós források felhasználásakor elindítsuk azokat a folyamatokat, melyek által megteremthetjük a zöldebb világot.

A kiemelt cél a városközpont zöldövezeteinek rekonstrukciója volt, ennek okán a következő helyszíneken valósult meg a beruházás: 
Népliget
 Bajcsy-Zsilinszky lakótelep parkja
 József Attila lakótelep játszótéri parkja
 József Attila lakótelep díszkutas parkja
 Bessenyei lakótelep I. park
 Bessenyei lakótelep II. park
 Vörösmarty tér
 Szerelem Park
 Kabos Endre Városi Sportcsarnok környéke – Lehel u. – Madách u. felújítása
 Kabos Endre Városi Sportcsarnok

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések