Hét hajdúhadházi fiatalnak volt köze egy helyi férfi megöléséhez

A rendőrök mindenkit felelősségre vontak, akinek bármilyen köze volt a bűncselekmény elkövetéséhez.

Az egész környéket megrázta az a durva bűncselekmény, amely 2019. május 13-án, este 22 óra körül történt Hajdúhadházon.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy négy maszkos alak egy hajdúhadházi ingatlanban leütött egy 66 éves férfit, majd megfenyegették a feleségét és rövid kutatást követően 11000 forintot, némi édességet, valamint cigarettát zsákmányolva elmenekültek. A rendőrök a helyszínre mentek és azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami pár nap alatt eredményre is vezetett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a hajdúhadházi rendőrökkel közösen 2019. május 16-án a helyi fiatalokat, valamint további három társukat előállították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan.


A nyomozók három 17 éves fiút, valamint 15 éves társukat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. május 19-én elrendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe és a fiatalok ekkor támadták meg. Bementek a házba, ahol a sértett feleségét megfenyegették és készpénzt kezdtek keresni.

A hajdú-bihari rendőrök az ügy felderítése során megállapították továbbá azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésekor, míg a négy fiatal a sértettek házában volt, addig egy 15 éves fiú, valamint két 17 éves lány az utcán figyeltek és fedezték társaikat. Nekik rablás miatt kell felelniük.

A nyomozók továbbá egy 17 éves fiút segítségnyújtás elmulasztása vétség gyanúja miatt hallgattak ki, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal látta, hogy az idős férfi az udvarán fekszik magatehetetlenül, mégse nyújtott neki semmilyen segítséget.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések