A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki nem látott ki megfelelően a párás ablakon, ezért Mikepércsen két autónak is nekiütközött.

A vádirat szerint a vádlott 2019. április 27-én 13 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Mikepércs belterületén, sebessége 40 km/óra volt, nem haladta meg a lakott területre engedélyezett sebességhatárt. Az autóban két utas is tartózkodott, mindannyian használták a biztonsági övet. A fenti helyen és időpontban nappali, természetes fényviszonyok között haladtak, azonban az esős idő miatt a vádlott által vezetett jármű szélvédői és oldalsó ablakai bepárásodtak, így jelentősen korlátozták a járműből történő megfelelő kilátást – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A főügyész közleményéből kiderül, hogy a vádlott a párásodás ellen nem tett semmit, majd haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva nagyfokú figyelmetlensége és a korlátozott kilátás miatt az autóval teljes terjedelmében áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol először érintőlegesen ütközött egy másik személygépkocsival, majd ezután frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő tehergépkocsinak.

A baleset következtében a vádlott által vezetett jármű idős utasának 8 napon túl gyógyuló szegycsonttörése keletkezett, míg a másik utas 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett – tette hozzá.

A vádlott KRESZ szabályszegése következtében ütközött a járműveknek, és ezzel okozati összefüggésben keletkeztek a sértettek sérülései – állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség, amely a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.