Száznál is több agyonvert kutya és macska teteme került elő Hajdúsámson közelében

Megtalálták végre azt a helyet, ahova egy településen eltüntetik a kutyákat – írja az Állatvédőrség. A szóban forgó település pedig Hajdúsámson.

Az állatvédők a helyszínen állati csontokat, elégetett, bezsákolt oszló állatokat, alig pár napos elföldelt tetemeket találtak egy gödör tetején. Az erdő körben tele koponyákkal és csontokkal, még legalább két ilyen már teljesen betemetett gödör volt a környéken, csak elég volt ásóval megbontani a tetejét és peregtek a csontok a földdel együtt az ásóról. Ezt a helyet nem hetekkel ezelőtt kezdték el használni. A kutyatetemeken kívül macskák is voltak a homokrétegek alatt.

Minden szakértelmünk és tudásunk beleadtuk, kértünk rendőri segítséget, majd helyszíni szemlebizottság érkezett, akinek végig segítettünk

– írták.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai értesítették a rendőrséget 2020. február 16-án arról, hogy Hajdúsámson külterületén több elpusztult kutya tetemét találták meg egy gödörben. A rendőrök bűnügyi szemlét tartottak, majd adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. A Debreceni Rendőrkapitányság az állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Állatkínzás miatt indítottak nyomozást.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések