Újabb remek hétvégét zártak az Interfencing Debrecen Sport Club versenyzői. Battai Sugár Katinka fantasztikus csoportkört követően jutott a főtáblára az athéni olimpiai kvalifikációs világkupán. Kálmán Gyöngyvér legjobb debreceniként a mezőny első felében zárt a párbajtőr Westend Grand Prix-n.

A kadet korú Battai Sugár Katinka a poreci Európa bajnokság után ezúttal a felnőtt mezőnyben csillogtatta meg tehetségét. A pénteki selejtezőnapon 5 győzelmet aratott a csoportkörben és +17-es találati mutatójának köszönhetően főtáblára jutott. A szombati táblamérkőzéseken színvonalas asszót követően 15/10-es verséget szenvedett a japán Emura Misakitól. Battai teljesítményével a 45. helyen végzett a mamutmezőnyben.

Az Interfencing 16 éves tehetsége vasárnap az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos csapatversenyen lép pástra a magyar válogatott tagjaként.

Budapesten eközben a világ legjobb férfi és női párbajtőrvívói lépnek pástra a Westend Grand Prix-n. Battai csapatattársa a szintén kadet válogatott Kálmán Gyöngyvér a legjobb debreceniként a 108. helyen végzett a közel 260 fős mezőnyben.

Kálmán 4/1-es csoportkört követően az előzetes 256-os táblán erőnyerőként kezdte, majd a 128-as táblán fejezte be a küzdelmeket.

A 2003-as születésű debreceniek a poreci Európa-bajnokságot követően ezúttal a felnőttek közt is bizonyítottak.

További hírek: