Becsületesen küzdött az Origo Mohicans csapata, alacsony létszámuk dacára jól küzdöttek a vendégek, ám a hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Március első szombatján ismét hazai megmérettetés várt a Debreceni Egyetem floorballosaira: ezúttal az Origo Mohicans érkezett a Böszörményi útra. A mérkőzést megelőzően már tudott volt, hogy a vendégek létszámproblémákkal küzdenek: végül cserék nélkül vágtak neki a háromszor húsz percnek a fővárosiak.

Szép számú közönség gyűlt össze az Agráron ismét, minden adott volt egy jó mérkőzéshez. A DEAC oldalán is akadtak hiányzók, így kétsoros játékkal vágtunk bele a mérkőzésbe a hazaiak. A második percben már gólnak tapsolhatott a hazai publikum: Okos Csanád góljával vezetést szerzett a DEAC, majd Varga Gergő is eredményes volt. Bár a vendégeknek nem volt cseréjük, ők is igyekeztek pontos kontrákat vezetni. A 13. percben szépítettek is a mohikánok Ulicza Tamás góljával (2:1). Füzesi Csaba szép góllal válaszolt, majd szünetig még Nyisztor Szabolcs is feliratkozott a góllövők közé. Kényelmes előnyel (5:1) várhatta a folytatást a DEAC.

A második etap sem hozott változást: a vendégek fiatal támadói kontrákból igyekeztek veszélyes helyzeteket kialakítani, míg a debreceniek a mezőnyfölény ellenére nehezen találták a gólhelyzeteket. A vendégek vasat is találtak és valószínűleg egy szabályos gólt is elvettek tőlük. Az első emberelőnyt gólra váltotta a DEAC, majd a vendégek értékesített büntetővel tartották a lépést (6:3). A játékrész második felében aztán beindult az egyetemista gólgyártás: a fordulásra már 9 lett közte (12:3).

A záró etapot a vendégek nyitották góllal: Ulicza Tamás volt eredményes. Varga Gergő és Radványi Balázs szép mozgásokkal jutottak gólig. A mérkőzés második emberelőnye a vendégeké volt, akik éltek is a lehetőséggel: Ulicza Tamás duplázott. 10 perccel a vége előtt időt kértek a fővárosiak, a debreceniek is igyekeztek pár dolgot gyakorolni. A záró percekre is maradtak gólok és a mohikánok javára váljon, hogy Kiss Donát állította be a végeredményt. 

A végén 10 lett közte, bár egy ilyen mérkőzést nehéz reálisan értékelni. A DEAC játékosai érvényesítették a létszámfölényt, így a mostani győzelemmel újabb lépést tettek az alapszakasz megnyeréséhez: ehhez mindösszesen egyetlen pontra van szüksége az egyetemistáknak a hátralévő két mérkőzésen. 

Salming OB I, 16. forduló:
Debreceni EAC – Origo Mohicans 16:6 (5:2, 7:1, 4:3)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Szentkúti Frigyes, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzők: Varga Gergő (3+4), Nyisztor Szabolcs (3+2), Hoffmann Tamás (4+0), Okos Csanád (2+2), Radványi Balázs (2+1), Tarsoly Ádám (1+0), Füzesi Csaba (1+0), Balogh Richárd (0+1), Varga János (0+1)

További hírek: