A pártból most kilépő Rigán István közleménye szerint tavaly a hajdúszoboszlói alapszervezet oszlatta fel magát, a múlt héten az egyeki szűnt meg, most pedig újabb négy szervezet oszlott fel a körzetben.

A szervezetek tagsága és tisztségviselői kiléptek a pártból, 

az élen Rigán István választókerületi elnökkel, aki 9 évig volt a párt önkormányzati képviselője a megyei közgyűlésben,

és Dúró Ferenc választókerületi szervezővel, aki szintén 9 évig volt helyi önkormányzati képviselő a püspökladányi képviselőtestületben.

„A Jobbik tisztújító kongresszusa óta teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az a mozgalom, amely alapításakor zászlajára tűzte a jobboldali, nemzeti, konzervatív irányvonalat, mára semmivé lett. Az a bajtársiasság, mely jellemezte mozgalmunkat eltűnt, helyette komisszár szellem uralkodott el.

A legutóbbi országgyűlési választás óta érezhetővé vált a balra tolódás, bíztunk az új elnökségben, hogy ez megváltozik, azonban ez hiú ábránd maradt. Döntésünkhöz hozzájárult az is, hogy megyénkben olyan emberek kerültek pozícióba, akik emberségből, tisztességből elégtelenre vizsgáztak, a tisztségükre alkalmatlanok.

Nem tudjuk elfogadni a Jobbik dékásodását, nem asszisztálunk bedarálásához, így inkább félreállunk. A továbbiakban tevékenységünket egyesületi formában kívánjuk folytatni, célunk, hogy a magyar emberek egy olyan országban éljenek, ahol nem a félelem, hanem a megelégedettség szelleme uralkodik” – áll a közös közleményükben.

Az elmúlt napokban Debrecenben tizenkét tag lépett ki a debreceni Jobbikból, így az szerintük feloszlott, de a maradók szerint minden megy tovább.

A Jobbikból Jakab Péter elnökké választása óta szinte minden nap lépnek ki politikusok, ez a hullám már elérte Hajdú-Bihart is.

Jakab Péter megyei híve, Keresztesy Gergő megyei önkormányzati képviselő ugyanakkor azt jelentette be tegnap Facebook-oldalán, hogy  „Szentpéterszeg alakulása, Debrecen rendbetétele után, Pocsaj jobbikos szervezete is megalakult a mai napon.” Állítása szerint Debrecenben újabb öt embert vettek fel a szervezetbe, s további jelentkezők vannak, így a munkát itt is folytatják.

További hírek: