A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy este rátámadt az édesapjára, és őt több helyen megszúrta.

A vádlott édesanyja halálát követően több éve élt együtt közös háztartásban édesapjával Nyírmártonfalván.

A férfi hosszú ideje elégedetlen volt a sorsával, ezért szüleit, a betegségét kezelő szakembereket és az általa szedett gyógyszerek mellékhatásait okolta.

2019. április 30-án az esti órákban a vádlott együtt tartózkodott otthon édesapjával, aki a lakás nappalijában az ülőgarnitúrán tévézett. Fia ez idő alatt kint volt a konyhában, almát akart enni, ezért a kezébe vett egy kis kést, majd azzal bement a nappaliba.

A vádlott minden indok és előzmény nélkül odalépett az édesapjához és a késsel rátámadt. Apja ezt észlelve felállt, majd köztük dulakodás alakult ki, azonban fia a marokra fogott késsel az édesapját 15 alkalommal felülről lefelé irányuló mozdulattal megszúrta. Az apa a szúrások következtében erősen vérzett és arccal a padlóra esett, az eszméletét elvesztette, majd néhány perc eltelte után meghalt.

A jelenleg előzetes kényszergyógykezelés hatálya alatt álló vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék a vádlottat – mivel kóros elmeállapota miatt cselekménye veszélyességének felismerésére képtelen volt és így a törvény erejénél fogva nem büntethető – az ellene emelt vád alól mentse fel és egyidejűleg rendelje el a kényszergyógykezelését. Továbbá indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék az elkövetés eszközeként használt kést kobozza el.