A Püspökladányi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki bejelentette, hogy vezetői engedélyét elveszítette, ezért az illetékes hatóság új jogosítványt állított ki részére.

Azt viszont "elfelejtette" közölni, hogy jogszerűen megszerzett vezetői engedélyét ittas vezetés miatt külföldön 2018. október 27-én a rendőrség bevonta.

Az asszony 2018. november 5-én Püspökladányban elment az illetékes hatósághoz, ahol jegyzőkönyvbe foglalták nyilatkozatát, miszerint vezetői engedélyét 2018. október 28-án külföldön elvesztette, mindemellett kijelentette, hogy annak elvételére rendőri intézkedés keretében nem került sor.

A vádlott részére a valótlan tartalmú nyilatkozat alapján a hatóság 2018. november 5. napján másik vezetői engedélyt készített.

2019. május 8-án azonban a külföldi közlekedési hatóság megküldte a magyar hatóságnak a vádlott rendőri intézkedés során bevont vezetői engedélyét.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.