A helyi egyenruhások eljárást indítottak a 35 éves férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi személygépkocsijával közlekedett Hajdúnánáson, a Dózsa György utcában 2020. április 26-án, 3 óra 30 perc körül.

A sofőr nem jól választotta meg a járműve sebességét, lesodródott az útról és egy fának ütközött. A baleset következtében az autót vezető 35 éves férfi nem sérült meg.

Az egyenruhások a helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt elfogták és előállították – olvasható a rendőrség honlapján.

Vele szemben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét:

* Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
* A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
* Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!