Ne unatkozzunk a karanténban!

Az Újkert színei

Az Újkerti Közösségi Ház rajzpályázatot hirdetett Debrecen város napja alkalmából nagycsoportos óvodások, valamint általános iskolások számára. A pályázatot az Újkert 40 elnevezésű programsorozat keretében rendezik, amely a jelenlegi helyzet miatt a virtuális térben valósul meg. A gyermekektől szabadon választott technikával készített színes vagy fekete-fehér alkotásokat várnak április 30-ig. A beérkezett rajzokat szakmai zsűri fogja értékelni, valamint valamennyi kategóriában emléklappal és ajándékkal jutalmazzák a pályázaton résztvevőket. Az eredményeket az Újkerti Közösségi Ház május 6-án teszi majd közzé saját a Facebook-oldalán.

Újkert – fotós szemmel

Az Újkerti Közösségi Ház az Újkert 40 programsorozat keretén belül pályázatot hirdet „Fókuszban az Újkert" címmel. A zsűri tagjai olyan fotók beküldését várják, amelyek középpontjában az újkerti városrész, annak egy részlete, épülete látható. A beérkezett képeket szeptemberben az intézmény kiállítás formájában kívánja az érdeklődők szeme elé tárni, hogy bemutathassák, hogyan látják a városrészben élők az Újkertet. A fotókat augusztus 21-ig várják.


„Az Újkert Konyhája"

– címmel receptpályázatot hirdet az Újkerti Közösségi Ház. A felhívást megálmodók elsősorban családi hagyomány szerint készülő ételek receptjeit várják a városrész lakóitól, melyekhez akár családi történeteket, anekdoták, fotók, emlékek kapcsolódnak. A beérkezett receptekből válogatás készül majd az Újkerti Közösségi Ház receptgyűjteményébe, melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a helyi gasztronómia iránt, valamint, hogy a városrész lakói megoszthassák a közösséggel a hagyományos, családi receptjeiket. A recepteket egy-egy ételfotóval, valamint a recepthez kapcsolódó családi történettel augusztus 21-ig várják a szervezők.

Rajzpályázat általános iskolások számára

A Debreceni Művelődési Központ, valamint a Cívis Hagyományőrző Népművészeti Egyesület rajzpályázatot hirdet általános iskolás korú gyermekeknek, „Mit jelent számodra az összetartozás?" címmel.


Pályázni az általános iskolák 1-2. és 3-4. osztályos, illetve felső tagozatos tanulói tudnak bármilyen technikával készített színes vagy fekete-fehér kép formájában, A/4-es méretben. Az alkotások hátuljára kérjük feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét. Beküldési határidő: 2020. április 30., matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu címre. A beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli, s valamennyi kategóriában 1., 2., 3. helyezéssel jutalmazza a pályázókat. Az eredményekről a Debreceni Művelődési Központ Facebook oldalán tájékozódhatnak a pályázat résztvevői, akiket a díjak odaítélését követően az elérhetőségeiken fogunk megkeresni az átvétel módját illetően.