Magánszemélyi felajánlásnak köszönhetően az ünnepek alatt új fajjal gazdagodott a cívisvárosi intézmény egzotikus faunát bemutató Trópusi háza. 

A jövevények már beköltöztek új lakóhelyükre, ahol az újranyitást követően a nagyközönség is megcsodálhatja őket – illetve mivel tenyészpárokat alkotnak, a remények szerint az intézmény hamarosan örömhírekkel is szolgálhat majd a házuk tájáról.
A Délkelet-Ázsiában, illetve Ausztrália északi és keleti partvidékén őshonos kínai törpefürj (Excalfactoria chinensis) átlagosan 10-12 cm-es testhosszával és 45 grammos testtömegével a legkisebb termetű tyúkalakú madárfaj. 

Földi életmódot folytat: természetes élőhelyén, a sűrű aljnövényzetű trópusi vagy mérsékelt övi erdőkben és bozótosokban a talajszinten gyűjtöget magokat, leveleket és kisebb rovarokat. Mérete, szívóssága és – különösen a hímek esetében – tetszetős külleme miatt világszerte igen népszerű a díszmadártartók körében. A hazai állatkertekben ritkaságnak számít, mivel a Nagyerdei Kultúrpark mellett csak a Fővárosi Állat- és Növénykertben található meg.