Egy kettéhasadt fa veszélyeztette a gyalogos forgalmat vasárnap délelőtt Balmazújvároson, a Kossuth utcában. A helyi önkormányzati és önkéntes motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Kerítésre és kutyakennelre szakadt egy nagy méretű fűzfa a debreceni Vadgesztenye közben. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók dugólétrával és láncfűrésszel kivágták a fűzfát.

Megbontott a szél egy nagy lemezdarabot Debrecenben, egy Derék utcai tízemeletes lakóépület tetején. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre.

Szabadtéri tűz miatt is vonultak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók.

Kétszáz négyzetméteren égett a gaz, amely egy lakóházat veszélyeztetett Hajdúhadházon, a Pély-Nagy Gábor utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a tüzet.

Hajdúszovát és Földes között foltokban lángra kapott a nádas, amelyet a debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltottak el.

Polgár és Görbeháza között három hektáros területen égett foltokban a száraz legelő. A területet csak gyalogosan lehetett megközelíteni, így a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Berettyóújfaluban, az Akácos utca végében gaz és szemét égett. A lángok a közeli nádast is veszélyeztették, ezért a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Késő este Nyírmihálydiban, a Sport utca végében keletkezett tűz, egy nyárfaerdő aljnövényzete égett peremégéssel. Ott a nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották a lángokat, amely hat hektárt érintett – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 11 főt állítottak elő, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt a március 28. 0 óra és április 26. 24 óra közötti időszakban Hajdú-Bihar megyében a rendőrök összesen 315 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 447 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 488 szabálysértési feljelentést tettek.