Fotózott a traffipax: 90 helyett 209-cel hajtott egy autós Téglásnál

Tíz óra alatt több mint 250 gyorshajtót mértek be a hajdúhadházi rendőrök.

A rendőrség a szabálytalankodók forgalomból való kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendőrei április 25-én tíz óra alatt több mint 250 gyorshajtóról készítettek képfelvételt. Közülük az egyik autós a 4-es számú főúton, Téglás külterületén 209 km/órával közlekedett. Ez a sebesség több mint a kétszerese volt annak, amennyivel mehetett volna – hangsúlyozza közleményében a police.hu. A szabályok itt 90 km/órás sebességet engednek meg.

A rendőrök 2020 áprilisában olyan esettel is találkoztak, amikor ugyanaz a sofőr egy nap négyszer is a megengedett sebességet túllépve közlekedett ugyanazon az útszakaszon.

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragédiához vezet. A rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is rendszeresen végez sebesség-ellenőrzést.
A rendőrség célja továbbra sem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és a balesetek megelőzése.

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések