Útszűkületek és forgalomkorlátozások Debrecenben

Mutatjuk, merre kell útszűkülettel és forgalomkorlátozással számolniuk a cívisvárosban közlekedőknek.

Továbbra is zajlik zajlik Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója, a Dósa nádor tér rendezése és a gyalogos övezet kiterjesztése. A környékbeli utakon folynak a munkálatok, ami forgalomkorlátozással, útlezárással jár. Emiatt a Dósa nádor téren, a Sas utcában, a Városház utcában, valamint a Csapó utca Dósa nádor tér és Vár utca közötti szakaszán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos, továbbá a Liszt Ferenc utca mindkét oldalán megállási tilalom van érvényben.

Ezzel párhuzamosan folytatódik Debrecen zöldterületi rekonstrukciója a Déri téren. Előreláthatólag június 23-ig a Déri Múzeum keleti és nyugati oldalán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos! A Perényi utca Déri tér felőli végét lezárták, az utcába a Füvészkert utca irányából lehet behajtani, illetve ebbe az irányba lehet kihajtani is.

Úton zajló hibaelhárítási munkálatok miatt útszűkülettel és forgalomkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek május 6-án a Szent Anna utca 56-58. szám előtt. Ugyanezen a napon hasonló közlekedési körülmények várhatók a Kishegyesi út és a Pósa utca kereszteződésben, valamint a Bessenyei utca 19. szám előtt.

Út- és közműépítés miatt a következő helyszíneken és időpontokban várható útszűkület, valamint ideiglenes forgalomkorlátozás:

Könyvkötő utca: június 4.
 Köntösgát sor: szeptember 11.
 Jedlik Ányos utca: június 15.

Útszűkülettel és forgalomokorlátozással járó útépítési folyamatok kezdődnek továbbá:

 Gohér utca, Lilla köz: június 2.
 Nádsíp utca: június 2.
 Futó utca: augusztus 18.
 Vályi Nagy Tibor utca, Kőrösi Csoma Sándor utca, Hetényi János utca, Zólyom utca, Kard utca, Apafája utca: szeptember 30.

Kerékpárút kivitelezési munkálatai miatt a Pallagi út Móricz Zsigmond utca – TEVA gazdasági bejárat közötti szakaszán is számolni kell útszűkülettel, forgalomkorlátozással. A munkálatok előreláthatólag október 15-én fejeződnek be.

A keleti városrész csomópont-átépítése várhatóan augusztus 4-én fejeződik be. A Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Gizella utca – Vécsey utca találkozásánál folyó munkálatok szintén korlátozzák a közlekedést.

Nagycsere és Haláp területén ivóvízvezeték építése zajlik, június 30-áig ezeken a területeken szintén forgalomkorlátozás várható.

Mindezek mellett Debrecen egész területén folyamatosan kátyúznak a szakemberek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések