Sok munkát adott a megye tűzoltóinak a vasárnap este hirtelen lezúdult csapadék Hajdú-Bihar megyében. 

Több mint tíz riasztás érkezett Berettyóújfaluból, ahol kivétel nélkül vízszivattyúzás volt a tűzoltók feladata.

Elsősorban udvaron és pincékben összegyűlt csapadékot kellett eltávolítani többek között a Tinódi utcában , a Csillag utcában, a Morotva utcában és a Ladik utcában. A beavatkozásokat a berettyóújfalui, és a püspökladányi hivatásos tűzoltók végezték.

Hosszúpályiban a Vasút utcában és Debrecenben, a Sikló utcában is egy-egy vízzel elöntött pince miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók.

Lehasadt egy öt méter magas fa ága vasárnap délelőtt Balmazújvárosban, a Bocskai utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Szintén a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak a város külterületére, ahol a 3321. számú főút mentén több fa ágai lehasadtak, a közúti forgalmat veszélyeztetve.

Fa dőlt az  úttestre tegnap kora este Zsadány és Nagyrábé között. A komádi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és láncfűrésszel avatkoztak be.

Vasúti sínekre dőlt egy száraz nyárfa tegnap este Berettyóújfalu külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát.