Egy hajdúhadházi iskolában támadt rá egy vizsgázó diák a tanárára, akit többször megrúgott, majd egy székkel menekülésre kényszerített - erről számolt be Horváth László miniszterelnöki megbízott szombaton egy, a Facebook-oldalán megosztott videóban. Horváth szerint ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a szigorúbb fellépésre a iskolai erőszak ellen.

A miniszterelnöki biztos elmondása szerint a diák többször felsőtesten rúgta, majd egy feje fölé emelt székkel menekülésre kényszerítette tanárát, mindezt azért, mert a pedagógus arra kérte, hogy vizsgázás közben ne használja mobiltelefonját.

"Ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, illetve azt is, hogy indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása" – fogalmazott Horváth. Hozzátette: van olyan eset, ahol már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség.

A miniszter szerint a mostani nem az első, tanárok elleni erőszakos esete az elkövetőnek, aki eddig az életkora miatt "megúszta" a felelősségre vonást.