A termőföldnek is jutott a Nagyhegyesnél lecsapolt naftából

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség minősített lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal szemben, akik különböző mezőgazdasági öntözőkből rendszeresen gázolajat loptak, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Mint írják, a vádlottak korábban alkalmi munkavállalóként mezőgazdasági munkálatokat végeztek. Eközben megfigyelték, hogy a munkáltatójuk által a földterület öntözésére használt berendezések üzemanyagtartályait nem védi semmilyen biztonsági zár, így az üzemanyaghoz könnyen hozzáférhetnek.

A férfiak 2019 augusztusában megállapodtak, hogy a berendezések üzemanyagtartályaiból többször is gázolajat fognak lopni, és azt is megbeszélték, hogy ehhez az idősebb vádlott a gépkocsit, a fiatalabb az üzemanyagkannákat biztosítja, az ellopott gázolajat pedig eladják – olvasható a híradásban.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak 2019. augusztus 15 és 26. napja között két alkalommal az egyik cég Nagyhegyes külterületén található öntözőberendezéseihez mentek, és az üzemanyagtartályokon lévő csapot elfordították. Ezzel a módszerrel előbb 450 liter, második alkalommal 250 liter gázolajat loptak el.

A magukkal vitt tartályokban ténylegesen 100-100 liter mennyiséget szállítottak el, mivel a további, összesen 500 liter gázolaj a kannák töltésekor a termőföldre ömlött

– fogalmaznak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések