Kíméletlenül visszaélhetett jótevője bizalmával egy hajdúhadházi nő

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki ismerősének jóindulatával visszaélve őt több alkalommal is meglopta, olvasható a megyei főügyészség közleményében.

Mint írják, a vádlott baráti kapcsolatban állt az ügy sértettjével, aki anyagilag is támogatta a nőt. A vádlott viszonzásként rendszeresen takarítást és házimunkát végzett a sértett Téglás mellett található tanyáján. A férfi emellett azt is többször megengedte, hogy a vádlott a gyermekeivel nála tisztálkodjon és időnként a tanyáján aludjanak.

Az ügyészségi híradás szerint a vádlott 2019 februárjában a sértettnél tartózkodott, eközben kihasználta, hogy a férfi a házat rövid időre elhagyta, és kutatni kezdett a holmija között. Ennek során megtalálta a sértettnek a konyha felső polcán egy fémdobozban tárolt több millió forint összegyűjtött pénzét. Ebből a nő utólag meg nem határozható pénzösszeget kivett, és magával vitte.

A vádlott ezután 2019 februárja és 2019. május 8. napja közötti időszakban rendszeresen kihasználta, amikor a sértett távol volt, és nagyobb mennyiségű, alkalmanként félmillió forintot is meghaladó készpénzt vett magához, amit hazavitt, áll a tájékoztatásban.

A nő így összesen közel nyolc és fél millió forintot lopott el a férfitól, amit felélt és saját céljaira fordított, így az általa okozott lopási kár nem térült meg. A férfi 2019. május 8. napján észlelte a pénzének hiányát, ezért rendőrségi feljelentést tett.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések