Az üggyel összefüggésben három férfit és egy nőt fogott el a megyei rendőrség.

A hajdú-bihari rendőröknek 2020 februárjában jutott olyan információ a tudomására, hogy Furtán egy 13 éves lányt két férfi szexuálisan bántalmazott. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, majd gyanúsítottként hallgatták ki a két berettyóújfalui lakost, akiknek szexuális erőszak, valamint gyermekprostitúció kihasználása bűntett miatt kell felelniük, olvasható a megyei rendőr-főkapitányság szerdai közleményében.


A nyomozás során azonban a sértett két rokona is a rendőrök látókörébe került. A 41 éves nő, valamint a 22 éves férfi a két gyanúsítottól pénzt kért azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal, derül ki a híradásból.

A hajdú-bihari nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen, valamint a zsákai és debreceni körzeti megbízottak közreműködésével, július 21-én hajnalban egy összehangolt akcióban fogták el a sértett két rokonát.


A rendőr-főkapitányságon gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Velük szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.