Halálos balesetet okozott Berettyóújfalunál, felelnie kell érte


Egy Berettyóújfalu külterületén történt súlyos baleset körülményeit vizsgálták a hajdú-bihari rendőrök. A tragédia 2020. július 7-én 8 óra körül történt a 42-es számú főúton, Berettyóújfalu külterületén. A rendőrség információi szerint egy 60 éves lengyel férfi közlekedett kisteherautójával, amikor előtte fékezni kezdett egy személyautó, és irányjelzőjével jelezte, hogy balra fog kanyarodni. Mivel szemből egy kamion közeledett, ezért a gépkocsi vezetője megállt,


azonban a mögötte haladó kisteherautó már nem tudott időben lefékezni és hátulról nekiütközött. Az ütközés következtében a személyautó átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekicsapódott az érkező kamionnak.


A balesetben a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a kisteherautó sofőrjét pedig könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 60 éves lengyel férfi elismerte a felelősségét a beleset okozásért.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések