Légpuskával fenyegette szomszédját egy debreceni férfi – ez lesz a büntetése


A Debreceni Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a debreceni férfival szemben, aki haragosára légfegyvert fogott és azzal töltény nélkül többször rálőtt.


A vádlott és a sértett Debrecenben egy osztott ingatlanon élnek, házaikat egy kerítés választja el, azonban a lakóházaik megközelítése céljából közös földutat használnak. A két férfi között az elmúlt években az ingatlanhasználat miatt haragos viszony alakult ki.

2020. február 4-én 18 óra körül érkezett meg otthonába a sértett, és a lakása előtt tartózkodó vádlottal szóváltásba keveredett a vádlott ingatlanrészére néző kültéri kamera miatt. A vitát követően mindkét férfi bement a házába, majd rövid idő elteltével a sértett a lakóház oldalához támasztott létrára felmászott, amellyel meg tudta közelíteni a kültéri kamerát, illetve be tudott lépni a padlástérbe. Ezt látva a vádlott magához vette a légpuskáját és a létrán álló sértettre rákiáltott, hogy

kilövi a házára felszerelt kamerát és magát a sértettet is.

Kijelentésének nyomatékot adva a vádlott a töltetlen légpuskát többször is elsütötte, melynek csattogó hangját meghallva a sértett megijedt, és bemenekült a padlástérbe.

A vádlott magatartása a sértettben komoly félelmet keltett, a vádlott ellen magánindítványát előterjesztve kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát kobozza el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések