Megkezdték az oltást Debrecen legnagyobb idősotthonában


Ma megkezdték az oltást a Pallagi úti idősek otthonában. Az oltási tervnek megfelelően, a szociális ágazat következett: aki igényelte megkapta a koronavírus elleni vakcinát, ellátottak és dolgozók egyaránt – közölte Facebook-oldalán Papp László polgármester.


A hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton.

Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 7089 ember – 5215 bentlakó és 1874 dolgozó – jelentkezett oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint – ismertették.

Emlékeztettek, hogy az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan dolgoznak a szociális intézményekben is. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

Az ország négy legnagyobb, 400 fölötti létszámú intézményében csütörtökön több mint 1200 jelentkező – 762 gondozott és 440 intézményi dolgozó – kapta meg az oltást.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések